Markisen på Lidingö

Skönhet som skuggar, kan det bli mer praktiskt och vackert än så? Vill du också satsa på en försköning av ditt hem som samtidigt gör ditt boende mer trevligt, så finns det markiser som kan passa.

Det var en gång en historia om en markis som fanns på Lidingö. Nej, det är inte en saga på gång med kungar, drottningar, prinsessor och markiser. Inga kungligheter överhuvudtaget, faktiskt. Bara konstnärliga solskydd skapade av tyg. Solskydd som pryder fasaden på hus i Stockholmstrakten. En markis på Lidingö, med andra ord. Kanske något välvt i en dov färg. Eller något mer rakt som strålar i glada färger och mönster. Och troligen något som passar för huset och för den som bor där.

En bred palett

När du väl börjar titta på markiser så finns det en risk att du kommer fastna, för det finns så många vackra skapelser att välja bland. Du väljer själv vad som verkar passa för din fasad, husstil och för dig förstås. Men om du vill få hjälp så kan du be om att få råd från säljaren.

Du kan ta med bilder på ditt hus och även visa hur huset ligger gällande väderstrecken. För du vill ju att markisen ska fylla sin plats såväl med skönhet som med solskydd. Då gäller det att välja ett solskydd som verkligen kommer ge dig det som du önskar. Ta gärna även med en beskrivning av vilken färg du har på fasaden samt färgen på fönster och övriga ytskikt.

18 Jul 2021