Vilken slags swimmingpool? Ett svårt val

Det finns olika typer av swimmingpool som man kan anlägga i en trädgård. Även om pengarna inte räcker till lyxvarianten så kan det göras riktigt mysigt ändå.

Vissa val kan vara riktigt svåra att göra. En del av dem kan få in hela ens liv i en riktning som känns högst osäker. Sådana val kan verkligen vara livsavgörande. Andra gånger står man inför ett val som kan liknas vid att välja mellan pest och covid.

Men alla val har naturligtvis inte så stora konsekvenser. Expressen eller Aftonbladet? När dagen är över så kan det kvitta vilket det blev. Sen finns det val som styrs av ekonomi förstås. Du själv har till exempel kanske en längtan efter att ha en lyxigt elegant grävd och gjuten pool i trädgården?

Piffa upp runt swimmingpoolen

Men tillgången till pengar är, som så ofta, ett aber. Då kan valet reduceras till frågan om du ska ta lån för att förverkliga din dröm, eller om du ska nöja dig med en rund pool ovan mark. Om du har den dröm som du har så känns det senare förmodligen som ett nerköp.

Men en pool ovan mark kan faktiskt förskönas på olika sätt. Första året räcker pengarna till själva poolen och nödvändig utrustning. Året därpå kan du kosta på dig att bygga in poolen i en träaltan så det blir en trevlig plats att hänga på, vid poolkanten. Det kan mycket väl bli precis lika fint som att ha en gjuten pool. Och framförallt slipper du att ta lån.

10 Jun 2023