Valpkurs Göteborg - sätt grunderna för en bra relation

Har du precis skaffat hund eller funderar du på att skaffa en? I så fall har du en ljuvlig resa framför dig. Du har nämligen inte bara en hund - du har en bästa vän. En kompis som alltid ställer upp, som alltid är glad och som håller dig sällskap både inne och ute. Kort sagt: din nya hund i Göteborg kommer att vara din nya bästa vän och detta under resten av era liv tillsammans. För att detta ska bli så bra som möjligt så rekommenderas emellertid en bra start i form av en valpkurs i Göteborg.

Att ha en hund innebär att man har ett stort ansvar. Dels över hunden där den ska få mat, kärlek och motion som ger den ett friskt och bra liv. Dels dock även sett till andra personer och sett till den egna vardagen. En hund måste disciplineras och lära sig om vem som håller i taktpinnen.

Du bestämmer och det är viktigt att detta framgår tydligt redan från början. Att lära hunden disciplin handlar inte om att vara högljudd, hårdhänt eller elak: man ska lära hunden om vad som är rätt och fel och man ska göra detta genom att hitta en bra kommunikation. Det är allt detta - och mycket mer - som man gör vid en valpkurs i Göteborg.

Boka en valpkurs i Göteborg

En valpkurs sker under flera tillfällen och mellan varje träff så får du och din hund olika uppgifter att träna på. Det kan handla om allt från att gå fint i koppel, sitta vackert, gå utan koppel och att följa olika kommandon. En valpkurs i Göteborg täcker hela spektrat av det du som hundägare behöver. Utöver detta så ger en valpkurs i Göteborg även social träning för hunden. Den får träffa andra hundar - av olika storlekar - och det är en ytterst viktigt detalj.

Många tänker sig att hundens egna lynne är avgörande för hur pass mottaglig den är för den information och träning som ges vid en valpkurs. Det stämmer inte. De erfarna instruktörerna anpassar allt utifrån hundens unika personlighet. Det som fungerar för en hund kan vara hopplöst för en annan: det handlar om individer - precis som vi människor.

Man delar normalt upp en valpkurs i två delar och den senare delen handlar om fördjupning och uppföljning av det man lärt sig vid den första. Genomför man båda delarna av kursen så garanteras man en bra grund att stå på genom resten av livet. Boka en valpkurs i Göteborg idag och få ut maximalt av er relation!

16 Jul 2022