Vägen till körkort går genom trafikskolan

Att ta körkort förändrar ditt liv. Du får större frihet och blir mer konkurrenskraftig i CV:t. Men vägen dit är lång. Skriv in dig på trafikskola och börja vägen mot ett körkort redan idag.

Få saker slår frihetskänslan av att sätta sig i en bil och köra dit man vill. Dit det är för långt för att cykla och dit ingen kollektivtrafik når. Du bestämmer själv över din tidtabell. Du behöver inte vänta på bussar och tåg som antagligen ändå ställs in. Att ha körkort är en enorm frihet och tillgång. Men ett körkort är ingenting som du får i ett cornflakespaket direkt. Du måste utbilda dig och genom både teoretiska och praktiska prov visa att du är mogen och har kunskap för att ge dig ut i trafiken. Bland annat får du i din körkortsutbildning även göra den så kallade “halkan”, som egentligen heter risktvåan. Då får du känna på hur det är att köra på riktigt halt underlag, under kontrollerade former såklart.

Fler bilar med automatväxel

Idag är många nya bilar utrustade med automatlåda istället för manuell växel. Ta körkort för automat framstår därför som en ny, och ganska rimlig idé. Då behöver du inte lära dig det komplicerade systemet med att växla och kan fokusera på att gasa, bromsa och följa trafikreglerna. Med ett körkort för automat får du inte lov att köra bil med manuell växellåda, men vad gör det när det ändå knappt produceras några bilar med manuell växel?

23 Nov 2020