Utmaning att hitta rätt hundfoder

Det finns fler frågor än svar när man ska välja foder till hunden. Färskfoder eller torrfoder är en följetong för hundägare när de letar efter fodret som ska passa just till deras hunds mage.

Många hundägare letar i nästan hela hundens liv för att hitta rätt hundfoder. Hundar är individer och det finns inte ett och samma foder som fungerar till alla fyrbenta vänner. En del behöver äta hundfoder med lägre fetthalter för att hålla vikten, andra behöver få upp sin vikt. Somliga föredrar att ge sin hund veganfoder för att undvika animaliska produkter. Utöver detta kan du även välja bland torrfoder eller färskfoder. Det senare köper du i regel fryst och måste förvara i frysen för att det ska behålla sin färskhet. Många hundar tycker mycket om den kletiga och smakfulla variationen som du får i färskfodret. Ett tips är dock att titta på informationen om innehållet. Har du en allergisk hund är det alltid bäst att vara på den säkra sidan först.

Aktivera hunden med fodret

Att ge sin hund foder är så mycket mer än att bara stilla dess hunger. Visst, hundfodret fyller såklart den viktiga funktionen och det grundläggande behovet att mätta hunden. Men med en del kreativitet kan du använda fodret till att ge din hund välbehövlig mental aktivering och stimulans. Lägg till exempel maten i en aktiveringsboll eller i ett gammalt mjölkpaket så hunden får arbeta sig fram till maten. Eller låt hunden söka upp foderkulorna som du spritt ut i bostaden.

4 Jan 2021