Trött på den gamla bilen

Efter ett tag har man tröttnat på den gamla bilen. Det behöver inte betyda att det är något fel på den. Man längtar efter nytt. Det är dags att följa ordspråket - ut med det gamla in med det nya.

Men hur gör man på bästa sätt när det är dags att sälja sin trogne tjänare och gå vidare? Ett sätt är att sätta ut annonser exempelvis på sociala media. Det kan vara via säljsajter på facebook, blocket eller kanske tradera för att nämna några platser. Det låter enkelt att låta kunderna komma och titta på bilen. Komma överens om ett pris och sedan göra ett ägarbyte.

Men sanningen är att det kan ta tid och bli kostsamt. För det första är annonserna inte gratis. För det andra, om man inte är en bra säljare, så kan kunden köra över säljaren. Har man inte talets gåva kan det hända att man går ner i pris. Lägger till saker som vinterdäck och extraljus. På så vis kan man gå miste om inkomster man annars kunde fått.

Vända sig till en bilfirma

Kanhända har man hört att bilhandlare lurar till sig bilar för en billig penning. Ibland kan det hända att man fått mer på privata marknaden. Men oftast är det inte fallet. Om man beslutar sig för att sälja sin bil gör man det faktiskt ganska lätt för sig.

Googla på ort och Vi köper din bil. När man lämnar in bilen så gör bilfirman en utvärdering som grundar sig på marknadsvärdet. När det är klart får man ett prisförslag. Väljer man att tacka ja är dealen klar. Snabbt och enkelt. Utan att annonsera och vänta på det där telefonsamtalet.

Att förbereda bilen för försäljning

För de flesta är det en självklarhet att göra bilen så fin som möjligt innan utvärderingen. En bra omhändertagen bil ger ofta mer i plånboken. Så vad är det man ska tänka på när man förbereder för försäljning?

Som nämnt innan är städning en av de absolut viktigaste förberedelserna. Det gäller hela bilen. Insida, utsida och undersida. Allt ska vara skinande blankt och bilklädseln så fin det bara går. En bra idé är kanske att lämna in den på tvätt det sista man gör innan det är dags att åka till bilhandlaren.

Att ta en tur in på en verkstad och se om allt är ok är även det en bra idé. Fixa till småfel. Se till att alla lampor fungerar.

23 Oct 2020