Träna konståk på konstis året om

Med konstis på en plats i trädgården eller vid bostadsrättsföreningens lekplats kan barn och vuxna träna konståkning, hockey eller bara skridskoåkning året om.

Skridskoåkning behöver precis som längdskidåkning inte längre begränsas till den kalla årstiden. Längdskidor kan ersättas med rullskidor och träningen kan utföras året om. Rullskridskor blir ändå något annat än riktiga skridskor. Därför har den som vill träna skridskoåkning året om varit hänvisad till ishallar.

Det är inte många dagar på året det går att åka på sjö. Men då kommer den fantastiska konstisen in i bilden. Du kan lägga konstis både inomhus och utomhus och använda den året om. Den syntetiska isen fungerar lika bra i värme och regn som i kyla och snö.

Konstis är lätt att montera och lätt att plocka bort igen

Konstis kallas också syntetis och levereras i form av två kvadratmeter stora plastpaneler. Du kan själv avgöra hur många plastpaneler du behöver för att anlägga din isbana. Vill du kunna montera den under ett sommarläger och sedan plocka bort den är det enkelt. Panelerna kan flyttas och monteras upp på en ny plats.

Du behöver inte ström, vatten eller ismaskin för att underhålla den. När den väl ligger behöver du bara dammsuga eller torka av den med jämna mellanrum. Varje panel väger 39 kilo och det enda som krävs för att det ska bli en fin isbana är ett plant underlag. När du kontaktar ett företag som tillverkar konstis kan du få hjälp att designa din egen isbana som öppnar upp för lek och träning.

18 Jun 2023