Tandläkare med förtroende

Har du problem med att gå till tandläkaren? Är det värt att lida extra mycket när du är där för att du dragit ut på det hela? Hör du till de som aldrig haft tandläkarskräck? Skatta dig lycklig!

Är tandläkarskräck något som känns verkligt för dig eller hoppar du glatt upp i tandläkarstolen när det är dags för det årliga besöket? För tusentals människor är det en riktig fasa att sätta sig i tandläkarstolen. Där kan man känna sig hjälplös och du har säkert någon gång sett en gangsterfilm där de hotar med att drar ut tänderna utan bedövning. Det är helt enkelt för att vi har så många nervtrådar nere vid rötterna att smärtan blir övermäktig för många. Så även om du tycker det är lugnt att gå till tandläkaren så kan det vara gott att veta att det finns bedövning och lugnande att få.

Laga, dra ut och operera

För en tandläkare kan vardagen se väldigt olika ut. För oss andra känns det mer som att deras jobb består i att titta i andra människors munnar. Till viss del är det sant. En undersökning måste ju göras och med hjälp av röntgen kan de upptäcka små hål och andra tillbud inne i munnen som kan åtgärdas i tid. Tar man hand om det på ett tidigt stadium är det mycket lättare att rätta till och skapar mindre obehag för dig som sitter i stolen. Det kan dock finnas tillfällen då det krävs en operation för att ställa allt tillrätta. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: tandläkaresundbyberg.com/

7 May 2021