Som proteser fast för tänder

Det kan vara svårt att kosta på sig ett leende när du förlorat en tand. Men tack vare professionella tandimplantat kan du numera enkelt ersätta en förlorad tand med någonting minst lika bra.

Ödlor har en stor fördel i livet. Ibland förlorar de svansen. De rentav släpper den från sig om ett bytesdjur griper tag i den. Det innebär dock inte att den stackars ödlan för resten av livet måste springa runt med en liten stump där bak. Det växer nämligen ut en ny svans. Så fördelaktiga är inte vi människor. När vi förlorar en kroppsdel är det bästa vi kan hoppas på en protes. Detsamma gäller med våra tänder. Får du av en eller annan anledning en tand utslagen får du välja att antingen gå resten av livet med en glugg i munnen, eller boka tid för att få hjälp med tandimplantat. 

Framtänderna är i farozonen

Det är lättare att förlora en tand än vad du tror. Speciellt på vintern, när det blir halt och isigt på marken. För skåningar som sällan får uppleva den typen av vinterkyla blir chocken ännu större och förberedelserna mindre. När det fryser på i Malmö har ingen förstått att du måste gå försiktigt på gatan innan kommunen har hunnit salta. Annars halkar du och slår ut framtänderna. Där och då vill du gärna ha numret till en klinik som kan hjälpa dig med tandimplantat i Malmö. För du ska inte behöva lida resten av livet på grund av ett svagt ögonblick.

5 Jul 2021