Släpp fram din inre pedagog

Att agera handledare till ett barn som ska lära sig köra kan vara svårt, särskilt då relationen redan är ansträngd. Genom att gå en handledarkurs får du tips på hur du blir en bra instruktör.

Så var dagen kommen. Ditt barn, som snart fyller arton, har börjat tjata om att ni ska sätta igång med övningskörning. Du kan inte tro det, att hen som är så liten ska få ta kommando över bilen snart. Tiden när du fortfarande bytte blöja på den lilla krabaten känns ju inte alls långt bort. Inte nog med det, när du föreställer dig situationen där du ska spendera långa stunder i bilen tillsammans med ditt barn och försöka lära hen köra på ett pedagogiskt sätt, ja då börjar svettpärlorna tränga fram vid tinningarna. Du älskar ditt barn, men gudarna ska veta att ni ofta retar gallfeber på varandra. Hur ska detta egentligen gå till?

Uppfinn inte hjulet

Trafiklärare som har några år på nacken har sett det mesta. Ansträngda leenden, onödiga tjafs, totala kollapser. De förstår hur svårt det kan vara för en tonåring och förälder att samarbeta vid övningskörning. Därför sitter de på riktigt bra tips för hur ni ska lyckas så bra som möjligt. Som handledare är det viktigt att uppvisa trygghet och behålla lugnet i stressade situationer. Du måste vara en förebild för ditt barn, och inte trigga igång en konflikt när hen gör fel, hur stressad eller otålig du än är. Vem vet, kanske kan trafiklärarens råd appliceras för att undvika konflikt även utanför bilens väggar? Läs mer om handledarkurser på denna sida: handledarkursstockholm.biz 

18 Apr 2021