Skrota bilen i Stockholm

Letar ni efter en bilskrot i Stockholm? Ska man skrota bilen är det viktigt att den lämnas till en auktoriserad skrot. Annars kommer bilen inte bli avregistrerad hos Transportstyrelsen.

En auktoriserad bilskrot demolerar den uttjänta bilen på ett miljövänligt sätt. De bildelar som är i bra skick tas omhand och blir till begagnade reservdelar för andra bilar. Värdefulla metaller återvinns, och eventuella vätskor, som exempelvis olja och kylarvätska, tas omhand på ett korrekt sätt för att inte riskera att de läcker ut i naturen. Att skrota en normalstor bil är oftast gratis, men är bilen krockad eller har brunnit kan man behöva betala en extra kostnad. Enklast är att själv köra bilen till skroten och lämna den. Men i de fall bilen inte är körbar kan man be bilskroten att beställa en bärgare som kommer och hämtar upp bilen mot en avgift.

Viktiga saker att tänka på då man skrotar bilen

Innan man lämnar bilen för skrotning är det viktigt att man tömmer den på skräp och andra lösa föremål. Annars kan man bli tvungen att betala en extra avgift till bilskroten om de först måste rensa bilen innan de kan demolera den. När man lämnar bilen för demolering och återvinning ska man inte glömma att ta med sig registreringsbeviset och legitimation. Av bilskroten får man då ett kvitto som talar om att man har lämnat in bilen och att den ska skrotas och återvinnas. Den auktoriserade bilskroten ser sedan till att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen och man får även ett kvitto på detta. Läs mer om bilskroter på denna hemsida: https://www.skrotabilenstockholm.eu/

22 Sep 2021