Säkra skönhetsingrepp gör världen vacker

I många fall så lider personer av hur man ser ut. Alla har någonting i det egna utseendet som man skulle vilja förbättra. De flesta finner en acceptans - gärna i takt med att åren går - och väljer att i stoisk acceptera hur man ser ut. För andra så blir det omöjligt. Där krävs det förändring - och det ska man också acceptera.

Poängen är att det är upp till var och en - varje enskild person - att ta beslut angående den egna kroppen och det egna utseendet. Dessvärre så blir detta i många fall en omöjlighet då omvärldens dömande blickar kan blir för tunga att bära. Att genomföra ett skönhetsingrepp blir stigmatiserade och folk är aldrig så snabba att döma som då det kommer till bröstförstoringar, fixade läppar, rumplyft och andra ingrepp. Trots att dessa enbart kommer med ett syfte: att en person ska må bättre.

Estetisk tandvård gör skillnad

Det handlar sällan om fåfänga. Istället handlar det om att skönhetsingrepp sker för att det finns komplex som hämmar en människa. Ta bara en sådan sak som estetisk tandvård. Det talas alltid om leendet som en världsförbättrare. Le och världen ler med dig, förändra världen med ett leende och så vidare.

Men, vad händer om en person inte vill - eller kan - le för att man skäms över sina tänder. Man hämmas genom att man uppfattas som blyg, som sur eller som introvert. Det innebär att man aldrig får en chans att nå sin fulla potential inom arbetet eller i det rent sociala.

Genom att exempelvis bleka sina tänder, använda en osynlig tandställning - Invisalign - eller investera i tandfasader så kan personen i fråga ge sig bättre förutsättningar. Hon/han kan våga ta för sig på ett tydligare sätt. Detta gäller allt från bröststorlek, storlek på rumpa, vikt och vidare till exempelvis rynkor i ansiktet. En högre acceptans måste nås i samhället gällande skönhetsingrepp De gör världen vackrare, men framförallt så tar de bort komplex som ger drabbade personer en möjlighet att blomma.

Håravfall - det manliga dilemmat

Den stora anledningen till varför skönhetsindustrin och olika behandlingar inom denna kan mötas med sådan skepsis handlar om att det mestadels är kvinnor som söker sig till behandlingarna i fråga. Det gör att många anser sig kunna attackera och problematisera utan någon eftertanke. Finns det då inga manliga problem som kan åtgärdas? Givetvis.

Det stora manliga problemet handlar om håravfall. Tappar man håret som man - särskilt i ung ålder - så förloras en del av identiteten. Man skäms, man börjar bära keps, man provar olika överkamningar (som aldrig fungerar) och man kan blir mer introvert och sluten. Idag finns det emellertid väldig effektiva lösningar för att få håret åter.

En av de bästa är en behandling där man placerar hårstrån från en annan del av kroppen på huvudet och där detta sker i en tillväxtfas. Varje hårsäck plockas ett och ett och det gör att det handlar om en lång sittning - flera timmar i sträck. Resultatet av denna hårtransplantation är emellertid häpnadsväckande i många fall. Man ser - efter några månader - att nytt hår börjar växa. Efter något år kan ingen se att ett ingrepp ägt rum. Den kala hjässan har fått en kalufs.

Komplex kan lindras och ett av de mest effektiva sätten att göra detta på är att vända sig till olika skönhetsingrepp. Här måste en ökad acceptans nås. Ingreppen är säkra, effektiva och fyller sina syften: att få folk att må bättre.

23 Sep 2020