Så säljer du din bostad i Umeå, Norrlands pärla

Att sälja bostad i Umeå handlar om att både sälja in din lägenhet och att sälja in Umeå som stad. Hittar du en köpare som gillar björkar kommer saken vara klar.

Visste du att det finns ungefär 2300 björkar i Umeå? Det är därför staden går under namnet Björkarnas stad. Och precis sådan information kan vara guld värt för dig som ska sälja bostad i Umeå. Det gäller nämligen att profilera sig i konkurrensen mellan Norrlands alla pärlor.

När du säljer en bostad säljer du inte bara den specifika lägenheten. Du säljer hela platsen där bostaden ligger. Vid din kommande lägenhetsförsäljning ska du alltså inte lägga ett enögt fokus på planlösning, homestageing och tapeter, utan även marknadsföra Umeå som stad.

En Umeå-älskande mäklare kan lättast sälja bostad i Umeå

Som tur är, är det inte jättesvårt att sälja bostad i Umeå. För många som har siktet inställt på Norrland så är just Umeå en av de mer attraktiva städerna. Piteå och Örnsköldsvik i all ära, men nog har Umeå mest att erbjuda ändå. Kulturliv, bra restauranger och ett universitet. Och så 2300 björkar, som sagt.

Självklart ska du välja en mäklare som är specialiserad på just Umeå. Många mäklare har såklart hela Norrland som sitt arbetsfält, men se till att leta upp någon vars hjärta klappar lite extra för just Umeå. Då kan du vara säker på att mäklaren svarar rätt på köparnas frågor, när de försöker luska i om Umeå verkligen är en bra stad att bo i.

6 Jun 2022