Problem med rynkor i ansiktet? Botox är lösningen

Har du svårt att acceptera ditt åldrande och känner att rynkorna i ansiktet påverkar negativt i din vardag och i ditt arbete? Att åldras är en del av livet och för många så är det något man accepterar och tar som en del av köpet i att bli äldre. För andra så är det betydligt jobbigare.

Rynkor i ansiktet kan vara väldigt hämmande; man ser tröttare ut och man känner sig gammal och ofräsch. Detta motverkas genom kostsamma behandlingar, inköp av diverse dyra produkter och där resultatet - som bäst - blir hyfsat. Kostnaderna blir, så att säga, överstigande den goda smaken.

Men, det finns en behandling som visat sig vara prisvärd, säker och effektiv. Botox i Stockholm har tagit staden med storm och det handlar även om en global trend som skapat en helt ny spelplan. Man kan numera åldras utan att det syns i form av årsringar i ansiktet: med botox så slätas alla rynkor ut och man ser ung, pigg och fräsch ut igen - detta bara efter någon dag.

Botox blockerar nervsignaler

Botox upptäcktes av en slump. Till en början så använder ämnet inom sjukvården och då med ett syfte i att minska spasmer vid ögonen. Detta fungerade - men då man även insåg att patienternas hy blev extremt slät och att alla rynkor tenderade att försvinna så föddes en annan, mer lukrativ idé och botox förflyttades raskt in i skönhetsindustrin.

Botox är en utspädd variant av ett extremt giftigt nervgift - botulinumtoxin - och det fungerar som så att ämnet blockerar nervsignaler i det område som injicerats och detta får i sin tur musklerna att slappna av; något som medför att huden blir mjuk, avslappnad - och fri från rynkor. En injektion har en ihållande effekt på mellan 3-10 månader - beroende på patientens förutsättningar - och kostnaden är blygsam.

Välj rätt klinik för botox

Utöver dessa fördelar så ser man även att det inte handlar om någon längre konvalescens - det räcker med någon dags vila - och att det heller inte syns att man blivit behandlad. Vissa kan bli lite svullna tätt inpå behandlingen, mer än så är det inte. Det handlar även om en ofarlig behandling. Detta förutsätter emellertid att man som patient väljer botox i Stockholm på en välrenommerad klinik som har utbildad personal - gärna godkända av Estetiska Rådet.

Tyvärr är marknaden fortfarande relativt oreglerad och i och med att det handlar om en injektion så kan man inte vara nog försiktig i samband med att man väljer utförare. Hur ser exempelvis hygienen ut? Tyvärr kan en behandling bli väldigt misslyckad. Att man dessutom kan drabbas av allergiska reaktioner gör att det måste finnas kunskap hos behandlaren som gör att man exempelvis provar sig fram för att se hur patienten reagerar - detta i synnerhet om du aldrig testat botox tidigare. Botox fungerar och det handlar om en effektiv metod att bli av med rynkor genom - men det kräver rätt kunskap och rätt val av klinik.

2 Feb 2022