När man funderar på att måla om

Nu och då dyker den upp. Den där energin och ivern som gör att man längtar efter förändring. Med liv och lust tar man tag i planeringen. Köper hem målartvätt, täckmaterial, färg och penslar.

Sen är det bara att hålla tummarna att energin håller i sig hela vägen i mål. Det bästa är om man låter impulserna långsamt stanna av och tar tag i detaljerna mer fokuserat. Har man gjort det förr vet man hur viktigt det är att ha klart hela förloppet i huvudet innan start. Har man inte gjort det förr kan man inte riktigt veta hur det kommer att bli. Ett bra sätt är att ta reda på om man har det som krävs, särskilt när det gäller tålamod och oförutsedda händelser. Fundera på liknande projekt och se hur det blev genomfört. Har man inget att jämföra med kan det vara en bra idé att kanske börja med något annat, som att måla friggeboden eller fräscha upp staketet runt tomten.

Att leva i ett kaos

Skulle projektet av någon anledning avstanna kan man få leva ett tag bland täckpapper och målarfärgsburkar. Det bästa är att tänka sig ett värsta scenario. Sedan se om man skulle fixa det. Om inte, anlita en målare på Södermalm. På det viset händer det massor medan man själv är på jobbet. Innan man vet ordet av kommer man hem till en färdig renovering. Ingen bråte som står och väntar på att forslas bort. Bara att ställa iordning och börja njuta av rummen.

5 Mar 2021