När familjen ska sälja bil i Stockholm

De flesta som ska sälja bilen är på jakt efter en ny. Anledningarna kan vara hur många som helst, men ofta beror det på att bilen är gammal eller att den är för liten för att familjen ska få plats.

Det sistnämnda var precis vad som hände för familjen Eriksson, boende i Stockholm. Länge hade bilen varit perfekt och deras barn som nu var i skolåldern passade precis i baksätet. Men nu var det dags för en liten sladdis. Något som innebar bilbarnstol och en vuxen passerad till baksätet. Samtidigt som en barnvagn, samt eventuella väskor vid framtida resor till svärföräldrarna, måste få plats i bagaget.

Det var bara att ge sig ut på marknaden. Leta på nätet och i tidningarna och hoppas att något dök upp. Samtidigt som de måste förbereda den gamla bilen för försäljning. Men de vågade inte sälja den innan en ny hade hittats för då skulle det bli stora logistikproblem.

Att köpa och sälja bil i Stockholm på ett smart sätt

Mamma Lisa brukade alltid säga att man inte skulle oroa sig. Lösningen fanns alltid där om man bara tog det lugnt. Hon hade rätt den här gången med, förstås. En morgon när pappa Peter satte sig vid köksbordet låg en tidning uppslagen vid hans kaffekopp. En röd stor ring var ritad på ena sidan. Han gnuggade ögonen och läste. Tittade på henne och log. Annonsen sa att de kunde sälja sin bil i Stockholm och köpa en ny på samma bilfirma. Så himla smidigt. 

11 Aug 2021