Mäklare på Östermalm hjälper dig att hitta rätt köpare

Har ni en våning på Östermalm som ni planerar att sälja? Ta då hjälp av en mäklare som väl känner till stadsdelen och som har ett gediget kundregister.

En bostadsförsäljning är en viktig affär. Inte sällan har slutpriset och vad man får ut också betydelse för nästa boende. Det kan faktiskt vara helt avgörande för om man ska ha råd att köpa drömhuset eller drömlägenheten. Därför ska man inte slarva med försäljningen utan tänka på varenda detalj. Valet av mäklare har ofta stor betydelse för hur mycket man får ut för sin bostad.

I vissa fall kan även årstiden och tidpunkten på året som försäljningen äger rum påverka priset. Exempelvis brukar de flesta mäklare avråda en försäljning under sommaren eftersom många då är på semester. Andra saker som är viktiga för att få ut ett bra pris är hur man presenterar lägenheten under visningen men också texten och bilderna i prospektet.

Viktigt att tänka på när man anlitar en mäklare

Det allra viktigaste när man ska sälja sin bostad är att välja rätt mäklare. Ofta är de lite mer erfarna mäklarna bäst. Men viktigt är också att välja en mäklare som har gedigen kunskap om Östermalm och som förstår stadsdelens alla fördelar. Detta eftersom mäklaren då kan presentera bostaden i ett vidare perspektiv vilket gör att intressenterna lätt kan föreställa sig att bo där.

Ska man sälja en våning på Östermalm kan det också löna sig att kontakta en mäklare med kundregister eftersom dessa kunder ofta är köpstarka. Då väljer mäklaren ut ett fåtal intressenter vars profil överensstämmer med våningen och håller därefter en privat visning. Då slipper man öppna visningar med massor av folk och försäljningen går vanligtvis snabbare.

Kostnadsfri värdering av mäklare på Östermalm

Det första man ska göra när man ska sälja sin bostad är att låta en mäklare värdera den. De flesta mäklare erbjuder en kostnadsfri värdering av bostad på Östermalm. Detta eftersom värderingen också är ett sätt för mäklaren att marknadsföra sina tjänster. Under värderingen får man också veta hur mäklaren arbetar och hur mycket denne vill ha betalt.

Priset och vilka tjänster som ingår vid en bostadsförsäljning kan skilja en hel del och man ska därför alltid låta minst två olika mäklare värdera bostaden. Förutom mäklararvodet måste man också titta på omdömen och referenser när man väljer mäklare.

28 Oct 2023