Målare skapade trivsel i hyreshus i Stockholm

Det behövdes inte mycket för att sätta lite färg på trappuppgången. Det insåg Erik när han hyrde in en målare i Stockholm för att höja bostädernas standard.

Erik hade suckat ljudligt när hans far hade sagt att han skulle gå i pension med omedelbar verkan. Han visste precis vad det innebar. Att han skulle bli den som tog över. Visserligen hade han ett eget jobb men det var det ingen idé att tala om det. Han fick ta hand om hyreshuset på sin fritid.

När han kommit till huset samma dag hade han blivit förskräckt. Han hade ingen aning om att pappan låtit det förfalla så till den milda grad. Redan i trappuppgången hade han sett hur smutsigt det var och vilken färg det varit på väggarna var oklart. Han behövde ringa in en städfirma och sen en målare.

Målare gjorde enorm skillnad

Trappuppgången blev grundligt skurad så att målaren kunde göra sitt jobb på bästa sätt. Erik hade bokat in en målerifirma redan samma dag han besökt huset så att han var säker på att de kunde komma. Nu var de på väg och de hyresgäster Erik träffat blev glada över att något äntligen skulle göras.

Målaren skulle måla en ljus mintgrön färg och göra några schabloner för att få lite liv i väggarna. Nästa gång som Erik kom förbi hade målaren bara en liten bit kvar. Men han undrade ändå om han kommit till rätt hus. Trappuppgången var ljus och ren som i vilket välskött bostadshus som helst. Nu var det bara resten kvar, tänkte han och lämnade platsen.

19 Feb 2023