Lev klimatsmart för en ljusare framtid

Om du vill leva mer klimatsmart finns det flera saker du kan göra. Du kan kan göra en inventering av hur ditt liv ser ut och hur du kan leva annorlunda. Ett tips är att börja återanvända grejer.

Att leva hållbart är viktigt, så att det går mot en grönare framtid, och det finns massor av saker du kan göra. En sak som de flesta redan gör är att återvinna material som plast, metall och papp. Detta är jättebra till att börja med, men sedan finns det ännu fler saker att göra. Något som också är bra att göra är att återanvända saker. Så vad kan du återanvända? Ja, det kan vara allt möjligt, men en sak som är lätt att återanvända är inredning, som exempelvis stolar eller köksluckor.

Återanvänd mera

Låt oss säga att du genomför en renovering hemma och vill fräscha upp ditt kök. Då kan du ta ned köksluckorna och lämna in dem för lackering. Med en lackering kommer de att se ut som nya igen och du slipper skaffa nytt kök. Detta gör att du sparar på jordens resurser och du kommer också att slippa kostnaden för att köpa nytt kök.

I princip all sorts inredning går egentligen att återanvända. Finns det skador på inredningen så går det alltid att laga det först, för att sedan skicka iväg sakerna på lackering. Så för dig som vill göra klimatsmarta val, om du återanvänder mera så tar du vara på det du har, och det minskar också dina kostnader. Läs mer om lackering på denna webbsida: lackeringstockholm.se 

8 Jan 2021