Jokkmokks Marknad - ta del av en unik upplevelse

Jokkmokks Marknad har funnits och arrangerats - obruten - i 400 år. Det handlar om ett stycke svensk historia som saknar motstycke och det är definitivt värt att bocka av ett besök under sin livstid. Dels så handlar Jokkmokks Marknad om ett rent kulturarv, dels så handlar det om att du där också kan köpa unika föremål och handgjorda smycken och ta del av exempelvis samisk kultur.

Marknaden i sig är spektakulär, men det som händer runt omkring är ändå det som är slående för Jokkmokks Marknad. Det handlar om en massa spännande föreläsningar, om shower, om workshops och om både slöjd- och konstutställningar. Som besökare så går du omkring i ett kallt vinterlandskap där snön knastrar under kängorna, där rök kommer ut ur din mun och där du går omkring och tackar högre makter för att du har en varm dunjacka.

Jokkmokks Marknad och Ishotellet i samma paket

Det handlar om en riktig upplevelse och inte sällan så förvandlas detta till en återkommande rutin: man längtar tillbaka och man vill uppleva Jokkmokks Marknad fler gånger. Idag finns också alla möjligheter att göra detta.

Genom att boka in en resa med ett bussbolag så kan du på ett smidigt och bekvämt sätt uppleva Norrland - det äkta Norrland - och Jokkmokks Marknad. Väljer du en paketresa så kan även en annan spektakulär företeelse inkluderas. Vad sägs om en natt på Ishotellet i Jukkasjärvi? Att tillbringa en natt i ett rum helt byggt av is är någonting som går utanpå det mesta. Det måste upplevas!

Längs vägen till Jokkmokk och Jukkasjärvi så färdas du genom vårt norrländska landskap och hinner se både Ådalen och hela kusten från Hälsingland. Framförallt får du också en möjlighet att både se och uppleva den samekultur som vi alla ska värna om och vara stolta över.

21 Nov 2022