Isolering sänker uppvärmningskostnaden

Om du bor i ett äldre villa, märker du att kostnaderna för uppvärmning ökar från år till år. För att minska kostnaden kan du förbättra husets isolering.

I takt med att energipriserna blir högre för varje månad som går, kommer kostnader för uppvärmning att göra allt djupare hål i din privatekonomi. Du bor sedan länge i en stor villa i universitetsstaden Uppsala. Du arbetar visserligen som forskare, men du har egentligen inte funderat på om du bor klimatsmart. Det borde du ha gjort!

Ditt hus värms med direktverkande el. I början av 1970-talet ansågs detta vara modernt och ersatte främst oljeeldning. Dessutom fanns det ett kärnkraftverk i närheten och elen kostade nästan ingenting. Nu funderar du på att sänka dina kostnader och installera en värmepump och kanske montera solceller på husets tak. Men varför inte börja med att se över husets isolering?

Isolering med skogsråvara

Du vill inte bara sänka dina kostnader för uppvärmning utan vill också spara klimatet. Trycket från familjens yngre medlemmar är stort. De vill ha varmt och skönt i huset, men det får inte ske på bekostnad av miljön. Du har bestämt dig för att börja husets renovering med att tilläggsisolera bland annat husets vind. Men du möter motstånd när du föreslår isolering med mineralull.

Räddningen för dig är när du hittar ett företag som utför cellulosaisolering i Uppsala. Kan det finnas något mer miljövänligt än att använda skogsråvara för isolering, tänker du och får medhåll av familjen. Ni får en offert från firman och ni väljer att isolera vinden med lösull.

31 Jan 2023