Inspirerande lösningar för sovrum

Ibland har man inte lyxen att ha sovrummet som endast sovrum. Många av oss bor trängre än vad man kanske hade önskat. Vi ger dig en rad råd och lösningar på hur du kan göra för att få det mesta utav ditt sovrum.

Anlita en arkitekt i Stockholm

Stockholm är den stad med högst kvadratmeterpris i Sverige. Arkitekter i Stockholm vet hur man tar tillvara på varje litet skrymsle och hur man gör det mest kyffiga sovrum mysigt och användbart. De kan hjälpa dig se möjligheter som du kanske inte själv skulle kunna komma på. Att anlita en arkitekt är väl investerade pengar för den som behöver mer plats i sitt sovrum.

Fundera på platsbyggd loftsäng

En loftsäng gör att du får betydligt mycket mer plats i rummet. Då sängen är ur vägen kan du inreda ett praktiskt hemmakontor eller en mysig läshörna. Idag finns det flera entreprenörer som platsbygger loftsängar efter dina önskemål och lägenhetens unika mått. Anlitar man en sådan kan man även få möjlighet att inkludera andra platsbyggda möbler såsom bokhyllor eller skrivbord i anslutning till loftsängen.

Maximera din förvaring från golv till tak

Försök hitta kreativa lösningar på sätt du kan maximera din förvaring och minska den så kallade “döda ytan” som inte används till något. Under sängen kan du ha lådor med sängkläder, täcken och kuddar. Sätt upp krokar på väggen så att du lätt kan hänga upp kläder och annat som annars bara blir liggande. Hyllor högst upp längs väggen är ett utmärkt sätt att förvara sådant som du vill ha i lägenheten men som du kanske inte använder varje dag.

Ge illusionen av rymd

Ibland kan det hjälpa att lura ögat för att känslan av plats och utrymme skall infinna sig. Ljus är ett bra sätt att få till illusionen av rymd. Dels kan du måla sovrummet i en ljus färg, just nu är det inne med pasteller som ljusblå och rosa. Du kan också sätta upp flera ljuskällor som lyser upp rummets alla vinklar och vrår.

Speglar är ett annat bra trick. Kanske minns du spegelväggarna från 80- och 90-talet. De har fått en renässans vilket är tur för alla oss trångbodda. Spegelväggar gör nämligen att rummet ser dubbelt så stort ut.

Rumsavdelare

Ett bra sätt att få flera rum i rummet är att sätta upp en rumsavdelare. Det finns de tillfälliga lösningarna som man kan fälla upp och fälla ihop lite hur man tycker, sedan finns det även mer fasta installationer som draperier och glasväggar. Draperier är att föredra då de ofta går att dra bort om du vill öppna upp rummet helt. Läs mer om arkitekt på denna sajt: arkitektstockholm.biz

6 Apr 2022