Hur ofta behöver man egentligen gå till tandläkaren?

Det är viktigt att man regelbundet går till tandläkaren, men vissa kan behöva gå mer ofta än andra. Men hur hittar man en bra tandläkare och hur gör man för att inte skjuta upp besöken?

Har man inte tidigare haft några särskilda problem med sina tänder brukar det räcka om man går till tandläkaren vartannat eller vart tredje år. Men har man exempelvis haft problem med infektioner och blödande tandkött kan man behöva gå oftare. Har man implantat kan man också ibland behöva gå till en tandhygienist eftersom det då är extra viktigt med munhygienen.

Tyvärr är det många som skjuter upp tandläkarbesöken fast de vet att det är viktigt. Orsakerna kan vara många, exempelvis att man inte är nöjd med den tandläkare man har, kanske har man flyttat och inte ännu hittat någon eller så tycker man att det är dyrt eller inte har tid.

Hitta rätt tandläkare

Letar man efter en ny tandläkare i Solna kan man fråga familj och vänner om rekommendationer. Relationen till tandläkaren blir ofta långvarig så det är viktigt att hitta någon som man trivs med. Men det underlättar också att ha nära till tandläkaren så att välja en klinik i området där man bor eller arbetar kan vara bra.

Priserna mellan olika tandläkare kan också variera och ska man genomgå en särskild behandling kan det verkligen löna sig att jämföra priser. Ofta kan man hitta priser på de olika klinikernas hemsidor, men ibland kan det vara enklare att ringa och fråga.

19 Mar 2021