HLR-utbildning i Stockholm som räddar liv

En persons liv kan hänga på om du genomgått HLR-utbildning i Stockholm eller inte. Vid skarpt läge behöver du veta hur du ska utföra hjärt- och lungräddning på någon som knackar på dödens dörr.

Du behöver inte vara en superhjälte med unika och övermänskliga krafter för att rädda liv. Du behöver inte kunna skjuta nät från handlederna och svinga dig mellan skyskrapor. Du behöver inte ha en ogenomtränglig kostym och kunna skjuta strålar av eld från dina handflator. Du behöver inte heller frysas ned efter andra världskriget och tinas upp lagom till ett nytt millennium och ett planetförstörande hot från yttre rymden. Det kan räcka att du har en gått en kurs i hjärt- och lungräddning. Eller HLR som det brukar förkortas. En sådan kunskap kan vara allt du behöver för att rädda livet på en människa och bli hela stadens hjälte.

HLR-utbildning ska sitta i ryggmärgen

Utbildning i hjärt- och lungräddning är någonting som alla borde få lära sig. Du vet nämligen inte när, var eller hur den kunskapen kan behöva aktualiseras. Och när den väl behöver det så är det skarpt läge. Du måste veta hur du ska blåsa in luft i lungorna och hur många gånger, och hur hårt, du ska utföra kompressioner på bröstkorgen. En persons liv kan hänga på det. Det här är allmänbildning som borde sitta i ryggmärgen hos alla människor. Även om du helst inte vill behöva använda den så ska det vara som att cykla när det väl kommer till kritan.

11 Mar 2022