Fastighetsboxar - vanliga frågor

Som fastighetsägare - eller som styrelse i en BRF - så har du säkerligen hört talats om fastighetsboxar och att du borde investera i en kombination av sådana och säkerhetsdörrar. Fler och fler väljer att ta steget, men frågan är om det är värt pengarna?

Vi skulle säga att det definitivt är en lösning att överväga. Fastighetsboxar förenklar vardagen för de boende, de skapar större trygghet, de ger fastigheten ett estetiskt lyft och de ökar säkerheten för de boende. Fastighetsboxar kommer att göra skillnad, men det handlar givetvis också om många frågor. Vi tänkte svara på några vanligt förekommande sådana - enligt följande:

Får alla paket plats i fastighetsboxar?

Nej, men betydligt fler än vad som får plats i ett brevinkast. Det är en stor fördel för den moderna människan som använder sig mer av internet för att köpa olika varor. Har man fastighetsboxar så slipper man - i många fall - springa till olika ombud för att hämta sina paket.

Hur kan fastighetsboxar skapa säkerhet?

Två saker: dels så kommer brevinkastet att försvinna när man väljer att uppgradera till säkerhetsdörrar och det minskar risken för inbrott. Dels kommer samma försvinnande också att leda till att en eventuell brand kan stängas ute under en längre tid. En säkerhetsdörr stänger ute rök och eld under en längre tid. Fastighetsboxar å sin sida tillverkas i ett robust material som förhindrar spridning av elden. Båda sakerna kan rädda liv.

Passar fastighetsboxar hos oss?

Utan tvekan! Det går att skräddarsy lösningar efter hur en fastighet ser ut, efter storlek som finns tillgänglig och både vad gäller form, bredd och djup. Det finns något för alla - oavsett om det är en mer modern fastighet eller en klassisk, äldre sådan. Viktigt är givetvis att man väljer rätt leverantör och tillverkare. Vi skulle råda till den svenska marknaden i frågan. Dels för korrekt installation och dels för garantier och framtida service och underhåll.

7 Jul 2023