Fasadmålning i Stockholm behövs när färgen flagnar

Om färgen på ditt trähus börjar krackelera, bör du kontakta ett företag som sysslar med fasadmålning i Stockholm och ditt hus kommer att bli som nytt.

Att påstå att en person är mån om att upprätthålla sin fasad upplevs inte alltid som ett positivt omdöme. Däremot är det inte klandervärt att säga att grannens hus har fått ett ansiktslyft genom en fasadmålning. Både för människor och hus är det dock bra om det som finns under fasaden är i toppskick.

Huset du bor i är av äldre datum med fasad i trä. Du har aldrig målat om fasaden och du har ingen aning om när det gjordes senast. Men nu är det dags! Vind i kombination med skyfall har gjort att färgen på huset har börjat flagna och inte har det blivit bättre när solens ultravioletta strålar har gjort sitt.

Fasadmålning är ett jobb för proffs

Vid en middag med fru och barn föreslår du att semestern ska ägnas åt fasadmålning av ert älskade trähus. Ingen visar någon större entusiasm för projektet. Istället menar frun och barnen följande i skön samstämmighet: “Att måla fasaden i Stockholm kräver expertis och någon sådan kompetens finns inte i vår familj”.

Du har inget val utan kontaktar ett företag som bland annat sysslar med fasadmålning. Efter besiktning av huset får du en offert som ger rätt till rot-avdrag. Några dagar innan det egentliga arbetet börjar sätter målarfirman arbetsställningar runt huset. Det enda du och familjen behöver göra är att välja färg till husfasaden.

12 Jun 2023