Få hjälp med arvsrätt

Att veta vad som gäller med ett arv är inte alltid lätt. Därför är det rekommenderat att ta hjälp av en advokat som är specialiserad på arvsrätt. Du får då hjälp med allt kring arvsrätten.

Att tänka på en tid när du inte längre är här är det ingen som vill göra. Livet ska levas i nuet, men samtidigt är det viktigt att tänka på framtiden. Om du inte vill att konflikter uppstår kring ditt arv kan det vara bäst att ta kontakt med en kunnig advokat. De kan guida dig i rätt riktning med vad som gäller för arvsrätten, vem som har rätt till vad och hur du skriver ett testamente som gäller. En expert på arvsrätt kan även hjälpa dig när en person i din omgivning har omkommit. Det kan förhindra konflikter i familjen kring arvet då det lätt kan bli känslosamt när någon i närheten har gått bort.

Vem ärver i första hand?

Om personen som avlider är gift och har barn så går arvet i första hand dit. Barn har alltid rätt att ärva, och alla syskon har samma rätt till andel av arvet. Detta är ett skydd för barn om deras förälder till exempel har gift om sig. Då finns det inte risken att de behåller allt så barnen inte får något. Om du inte är gift men lever tillsammans som sambo gäller inte samma lag. Då är det bäst att se till att kontakta en arvsrättsadvokat för att det ska bli rätt.

26 Aug 2021