Ett flexibelt fraktsätt

Byt ditt flak efter vilken frakt du ska ha. Kan det verkligen vara så lätt? Behöver det inte vara olika lastbilar för olika typer av frakt? Nej, du kan enkelt byta ut flaket efter aktuellt behov.

Många fraktfirmor talar om att de har ett flexibelt fraktsätt. Det kan handla om att du som kund kan beställa hämtning på plats. Eller så kan det vara ett uttryck för att kunden kan välja hur och när en frakt ska levereras. Men vad är väl det jämfört med en lastbil som enkelt kan byta sitt släp efter typ av frakt. Ett skålat släp för fyllnadsmassor. Ett släp som är helt slätt, för stort material och stora maskiner. Eller ett släp som har ett kapell, så att leveransen är skyddad och inte kan trilla av. Allt för att ha rätt funktioner.

Flera bilar i en

Med en lastväxlare och ett lastväxlarflak kan du få en bil som är flera bilar i en. Kan det bli mer flexibelt än så? Ena dagen kanske du kör fyllnadsmassor. Nästa dag är det pallar med känsligt gods som ska från A till B. Och slutligen får du i uppdrag att flytta en bomlift från en plats till en annan. Det är uppdrag som mer eller mindre ingår i det vanliga utbudet. Så, där öppnas porten och en lastbil rullar långsamt in. Med några enkla handgrepp är flaket utbytt och bilen kör iväg igen. Helt utan någon assistans eller några som helst problem för föraren eller förarens hjälpredor.

22 Jun 2021