Det första intrycket av byggnaden

Entrén och trapphuset är det som sätter tonen för hur välkomnande ett flerbostadshus är. I äldre byggnader är det ofta där som man satsat på utsmyckningen, med statyer eller vackra dörrar.

Man brukar säga att det bara tar sekunder att få en uppfattning om en annan människa. Det är likadant när det gäller bostadshus. Det är inte trevligt att som besökare, eller som intressent av en lägenhet, mötas av en smutsig entré eller ett slitet trapphus. Det kan till och med vara så pass illa att man vänder på klacken och går igen, trots att lägenheterna i själva verket är mycket fina.

Får man en tråkig start vid entrédörren kan man lätt känna att ägaren eller värden inte bryr sig om sitt hus. Att sköta om husets alla vrår är också viktigt för byggnadens värde. Genom att hålla huset rent framhävs även dess skönhet.

Rent och vackert

Det spelar ingen roll hur fint designat ett trapphus är, eller hur vacker inredning det har, om det inte är rent och snyggt. Har man själv inte tid eller lust att sköta städningen så finns det företag som erbjuder trappstädning i Stockholm. Tillsammans med dem bestämmer man vilken dag och tid som städningen ska utföras, och hur ofta det ska ske.

Det är vanligt att man städar trapphus en gång i veckan eller varannan vecka. Det varierar beroende på husets skick och vilka önskemål man har. Under vinterhalvåret behövs det vanligtvis tätare städning, då såväl entré som trapphus blir mer smutsigt än under sommarmånaderna.

28 Feb 2021