Den bästa och gladaste hunden

Vem har den gladaste hunden? Den med en hund som gör precis som den vill och skäller på allt och alla? Eller den med en hund som gått kurs och är trygg med sin ägare? Och vilken ägare är gladast?

Hundägare är inte annorlunda än andra människor. De vill ha det roligt och lagom lugnt och att varelser de älskar ska må bra. Samtidigt är många hundägare av ett alldeles eget släkte. Vi sätter vår hunds behov lika högt som våra egna och vi vill att vår bästa vän ska må bra.

Många hundar idag får aldrig känna den trygghet som de finner i att ha en lugn och självsäker ägare. Hundar är tama vargar och de önskar en ledare som tar ansvar och vet hur man hanterar krångliga situationer. Hundar mår bra av att få konstant ledning.

Hundkurs ger förtroende och träning

Av olika anledningar får inte alla hundar vara med om träning i form av en valpkurs. Det är ändå inte för sent. För dig som tagit hand om en vuxen hund eller inte fått tillfälle att uppfostra din valp går det att gå en hundkurs i Stockholm.

En hundkurs handlar inte om att rycka i koppel och bestraffa, för det ger aldrig bra resultat utan är bara dumt. En hundkurs ger dig däremot redskapen och förståelsen. När du blir alfahund för din vän kommer hunden att känna trygghet och veta hur den förväntas bete sig i olika situationer. Du får då en hund som både är bäst och lycklig.

29 Jan 2021