Bilskrot i Södertälje som erbjuder kostnadsfri hämtning av bilen

Det är inte ovanligt att bilen är helt okörbar då den ska skrotas. Då kan det vara bra att känna till en bilskrot i Södertälje som erbjuder gratis hämtning.

Det är ganska vanligt att det är körförbud på bilen då den ska skrotas. Det innebär att den heller inte får bogseras. För att slippa betala dyr transport kan man då välja att lämna bilen till en bilskrot som erbjuder gratis hämtning. Det går snabbt att få bilen hämtad vilket gör att det inte heller behövs någon större planering.

En bil innehåller flera miljöfarliga ämnen som om de hamnar i naturen kan orsaka stor skada. Därför måste man lämna bilen till en bilskrot som är miljöcertifierad. Då demoleras bilen i ett slutet system så att inga vätskor eller ämnen läcker ut. De delar som kan tänkas ha ett andrahandsvärde som reservdelar tas omhand. Resterande material sorteras och återvinns.

Bilskrot där man får betalt när man skrotar bilen

När man lämnar bilen till en bilskrot i Södertälje får man faktiskt betalt för bilen. I alla fall om den är komplett och inte är en årsmodell äldre än 1995. Det går i stort sett att lämna in de flesta fordon till skrotning, som exempelvis husvagn, gräsklippare, cykel, snöskoter, traktor, båt, etc. Eftersom man då sällan kan återanvända några delar kostar det en slant.

På vissa bilskrotar måste man själv se till att avregistrera bilen och skicka in papper till Trafikverket på att den är skrotad. Men det finns också bilskrotar som kan sköta allt pappersarbete. Då räcker det med att man tar med sig registreringsbeviset och att man kan legitimera sig. Skrota bilen hos denna bilskrot för att göra skroten smidig och miljövänlig: bilskrotsödertälje.se

13 Nov 2022