Bilens välmående avgör åldern

När bilen är ny och du stolt visar upp den för vänner är den prio ett. Servicen görs varje år och du kontrollerar oljan och andra viktiga funktioner regelbundet. Sen händer det något.

Någonstans på vägen börjar du förbise det som förr varit självklart. Servicen blir bortglömd och den enda gång som bilen är på bilverkstad är när något gått sönder. Varför det blir så, trots att du bestämt att den här gången ska det bli annorlunda, är det ingen som vet. En sak är i alla fall säkert, visst kostar det lite att serva bilen. Men det är ingenting mot de kostnader som oannonserat dyker upp om servicen nonchaleras.

En verkstad som bryr sig

Att hitta en bra verkstad för din bil, direkt efter inköp, är en bra investering inför framtiden. Med samma duktiga mekaniker som tar hand om bilen blir servicen personlig på ett helt annat plan. Personalen på verkstaden känner både dig och fordonet, vilket innebär att de kan hjälpa dig att ligga steget före. Det är en stor skillnad på att veta ungefär när kamremmen ska bytas mot att kamremmen har gått av. Det första alternativet gör att du kan planera utgiften långt i förväg. Den andra att du får leva på luft en tid för att förmå betala din verkstad. Det är bra att plocka fram den tanken ibland. Då är det lättare att boka servicen i tid. Njuta av pengarna du sparar. Varför inte köpa dom där snygga fälgarna, det kommer att bli flott!

11 Jun 2021