Bildemontering Örebro - fördelar med bilskrot

Hur ska man göra i samband med att bilen börjar ge upp eller om kostnaderna för reparationer vida överstiger värdet för en försäljning? Det kommer en dag då varje bil sjunger på sista versen och som ägare har man då också ett ansvar. Genom att välja en bildemontering i Örebro så tar du det ansvaret: du bidrar till en bättre miljö och du hjälper även andra bilägare att komma billigare undan.

Det senare kan förklaras lite mer ingående. Hur kan du, genom att besöka en bildemontering i Örebro, hjälpa andra bilägare? Det fina med en bildemontering är att de är experter på att ta hand om detaljer på en bil som fortfarande fungerar. Det kan handla om däck, det kan handla om bromsklossar, det kan handla om fälgar - allt av värde plockas bort och säljs vidare till förmånliga priser. Det du gör är alltså att hjälpa andra bilägare genom att de bildelar som fungerar säljs billigt.

En bildemontering i Örebro är miljövänlig

Miljön är den mer givna aspekten. En bil består av material som naturen inte kan bryta ner på egen hand. Utöver järn, aluminium, gummi och plast så finns även en massa oljor, bensin, diesel och kemikalier som inom tid kommer att börja rinna ut i naturen - och då också leda till en direkt skada. Om man, som tyvärr många gör, väljer att lämna sin bil vind för våg i naturen - eller på en parkeringsplats - så begår man ett brott som kan leda till fängelse i ett år och där dryga böter även finns med i straffskalan. Det handlar således inte enbart om att ta ansvar: du ska besöka en bildemontering i Örebro även för att inte riskera att bokföras för något brottsligt.

Det handlar dessutom om en enkel process. Du ringer, bokar en tid, fraktar dit din bil - eller låter dem hämta densamma - och därefter så visar du körkort och registreringsbevis innan bilen demonteras. Du får sedan ett kvitto som lämnas till Transportstyrelsen som registrerar bilen som skrotad. En smidig lösning! Läs mer om bildemontering här:  https://www.bildemonteringörebro.se

21 Oct 2022