Att tänka på när man ska hyra replokal

Är du musiker och är på jakt efter en ny replokal till ditt band i Stockholm? Här är några bra tips på vad som kan vara smart att tänka på innan du gör ditt val.

Var säker på vad det är ni letar efter innan ni börjar er jakt på en ny replokal. Det är lätt att hoppa rakt in i närmsta replokal och skriva på ett kontrakt, för att senare inse att lokalen inte riktigt har allt ni behöver. Skriv ner en lista på utrustning som ni kräver att en replokal ska ha. Har ni några speciella krav på typ av trummor och PA-system? Vill ni att lokalen ska ha förstärkare eller plats för er att ha er egna utrustning? Det är även viktigt att tänka på hur mycket utrymme det är i lokalen. Kanske är det en perfekt replokal för en trio, men för ett större band med en stor uppsättning musiker kan det bli trångt.

Tänk på läget

Det är också bra att fundera på var replokalen ligger i Stockholm. Sätt er ner som band och gå över hur ni var och en kan ta er dit från era respektive hem. Försök att hitta ett läge som är rättvist för alla bandmedlemmar, så att ingen känner att de måste resa längre än de andra. Sist men inte minst, se till att ha en klar och tydlig budget för hur mycket ni vill att er replokal i Stockholm ska få kosta.

26 Nov 2020