Att göra tandimplantat i Stockholm

Vill du veta hur det går till att göra tandimplantat i Stockholm? Vad är det för för- och nackdelar när det gäller att sätta in tandimplantat? Vad är det för priser på tandimplantat i Stockholm?

En riktigt bra fördel med att sätta in ett tandimplantat är att det sitter fast i käkbenet. Detta gör att du aldrig behöver oroa dig för att det ska lossna. Men kanske är det en fördel för dig att ha en löstagbar protes eller till och med en brygga. Alla ser olika ut i munnen och det krävs ett stort kunnande för att ta rätt beslut. Detta bör du rådgöra med din tandläkare om.

Det kirurgiska ingreppet görs under lokalbedövning. Då fäster man implantatet i ditt käkben. Därefter är det dags att borra ett hål i käkbenet där titanskruvarna kan fästas. Tändernas placering och antalet som ska ersättas avgör hur många titanskruvar som behövs.

Kostnader för att sätta in ett tandimplantat

Vill du sätta in ett implantat i munnen bör du ta reda på vilka priser det finns. Det kan vara olika priser på tandimplantat i Stockholm likaväl som det skiljer sig i runt om i landet. Kostnaden kan bli hög om det ska till omfattande behandlingar.

Du har rätt till högkostnadsskydd. Det innebär i praktiken att du kan få mellan 50-85 procent av kostnaderna ersatta. För att komma upp i 85 procent handlar det om summor på över 15 000 kr. Mellan 3-5000 kr kan det bli tal om 50 procent.

30 Jul 2021