Använd rullgardiner som solskydd

Är du trött på att inte kunna se på tv utan att bli bländad? Det är lättare än du kanske tror att hitta ett bra solskydd som fungerar för dig. Rullgardiner är ett alternativ som är populärt.

Kanske tänker du att rullgardiner endast är något som används för att skapa insynsskydd. Men trots att det är en funktion som rullgardiner kan bistå med, så kan du även använda rullgardiner som solskydd. Det kan vara för att du ska kunna sova under de ljusare månaderna på året eller för att du vill kunna titta på tv eller arbeta vid din dator utan att bli bländad. Idag finns det olika slags rullgardiner som är mer eller mindre genomsläppliga, helt enligt dina önskemål. Så det är bara att välja någon som passar just för dig.

Rullgardiner i olika färger och mönster

Om du vill ha en rullgardin som stänger ute all sol så kan du välja en som kallas för mörkläggningsrullgardin. Det är ett tjockare tyg som inte släpper igenom solen och som försänker rummet i mörker. Tidigare fanns dessa endast i svart eller mörkblått, men idag finns de också i andra färger som till och med vitt. Övriga rullgardiner kan du köpa i en mängd olika färger och även med en hel del mönster. Du kan hitta rullgardiner som passar i ett vardagsrum eller i ett barnrum. Därför finns det idag många som har rullgardiner i alla sina rum och inte enbart på den klassiska platsen i sitt sovrum.

28 Oct 2021