Alla tjänar på en bilskrot i Trollhättan

När du åker till en bilskrot i Trollhättan gör du miljön en tjänst eftersom du bidrar till återvinning och återanvändning och du tjänar en slant på besöket.

Det finns två anledningar att åka till en bilskrot i Trollhättan. Antingen vill du sälja din bil eller så vill du köpa reservdelar till den för att kunna laga bilen. Det spelar ingen roll vilken av anledningarna det är – du kommer att göra en bra affär och du gör miljön en tjänst.

På en bilskrot i Trollhättan betalar de minst 1500 kronor för din bil även om den är gammal och rostig eller krockskadad och obrukbar förutsatt att du köpt den i Sverige. De kan betala bra för bilen eftersom de plockar ner den i smådelar och säljer det som går att använda som reservdelar.

En bilskrot i Trollhättan är bra för miljön

När du säljer din bil på en auktoriserad bilskrot får du ett skrotningsintyg som garanterar att 95% av bilens vikt kommer att återvinnas. Intyget innebär att det som inte blir reservdelar kommer att gå till återvinning. Bilar består huvudsakligen av metall som transporteras till en metallskrot för att smältas ner och återvinnas.

De delar av bilen som innehåller miljögifter tar man hand om och transporterar till deponi. När du säljer din bil till en bilskrot i Trollhättan är det alltså inte bara du som tjänar på affären. Bilskroten, de som köper billiga reservdelar och miljön gör också en förtjänst och du slipper bekymra dig för din bil som inte går att köra.

28 Apr 2022